Tuin en Landschap - Hortipoint 21 september 2018

Geslaagd seminar Wellantcollege Houten rond bodemleven

Geslaagd seminar Wellantcollege Houten rond bodemleven

Het seminar Bodem is de basis, dat door Wellantcollege Houten samen met Tuin en Landschap werd georganiseerd, was volgens bezoekers en sprekers geslaagd. Het is het tweede seminar dat beide partijen samen organiseren.

Met ruim honderd deelnemers, en een keur aan sprekers, werd het een boeiende dag waarbij verdieping van kennis over de bodem centraal stond.

Het seminar werd afgetrapt door NL Greenlabel-oprichter Lodewijk Hoekstra, sinds kort ook weer bij SBS6 te zien in het programma De Grote Tuinverbouwing. Hoekstra stelde in zijn presentatie dat de bodem te weinig aandacht krijgt in de tuin. De trend van verstening is voor iedereen zichtbaar. Daarnaast memoreerde Hoekstra dat kunstgras het meest verkochte item is binnen de groensector.

Volgens Hoekstra moet bij aanleg van tuinen en gebruik van materialen veel meer worden gekeken naar de impact op de bodem. Ook denkt hij dat het kweken van planten nog een stuk duurzamer kan, en er meer aandacht moet zijn voor inheems sortiment.

Hoekstra stelde dat het niet alleen zeer slecht gaat met de biodiversiteit, maar dat het ook met het bodemleven zorgelijk gesteld is. „Alles begint bij de bodem, compost en bladeren zijn het zwarte goud voor de tuin.”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws