ZuivelZicht 22 maart 2017

‘Zuivelacademie is de back-up van de zuivelindustrie’

‘Zuivelacademie is de back-up van de zuivelindustrie’

Voor zuivelbedrijven die medewerkers willen laten bijspijkeren is er de ­Zuivelacademie. Een digitale plek met vakkennis over de Nederlandse zuivel, opgezet door het ­zuivelbedrijfsleven en het onderwijs. Sinds kort wisselen ondernemingen onderling ­lesstof uit. “Het is goed om van elkaar te leren.

Zo’n vier jaar geleden lanceerde de zuivelsector een eigen academie: de Zuivelacademie. Een initiatief voortgekomen uit de samenwerking tussen diverse zuivelbedrijven en verschillende partijen uit het onderwijs. Het is een onlinetool (www.zuivelacademie.nl) waar zuivelbedrijven en opleidingsinstituten vakkennis kunnen vinden over de zuivelsector. Zij treffen er leermodules aan op de mbo-niveaus 2, 3 en 4. Alle opgenomen vakkennis is ingedeeld naar algemene onderwerpen: melkontvangst en algemene zuivelkennis, dagverse producten, kaas, boter, melkpoeder, condens en eenheidsbewerkingen. Aan de hand van deze onderwerpen komen in 164 modules theoretische en praktische kennis aan bod over grondstoffen, technologie, processen en kwaliteitsaspecten. 

ZuivelNL is eigenaar van de site, de SOL (opleidings- en ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie) verzorgt de coördinatie en ondersteuning, en het technisch beheer ligt bij AgriHolland.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws